ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ: «ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ Ελλάδα»

Το Διεθνές Φεστιβάλ της Οργής της Αξιοπρέπειας (πρωτοβουλία του EZLN) ξεκίνησε στις 26 Δεκέμβρη στην Πόλη του Μεξικού με τη συμμετοχή 280 οργανώσεων και συλλογικοτήτων από 26 χώρες του κόσμου.

2 Γενάρη, Σαν Κριστόμπαλ, Τσιάπας, Μεξικό. Με ένα μήνυμα αλληλεγγύης στην εξεγερμένη Ελλάδα, που το διάβασε στα ελληνικά, ξεκίνησε την ομιλία του ο Subcomadante Marcos:
“Συντρόφισσα, σύντροφε. Εξεγερμένη Ελλάδα. Εμείς, οι πιο μικροί, από αυτή τη γωνιά του κόσμου, σε χαιρετάμε.
Δέξου το σεβασμό μας και το θαυμασμό μας γι’ αυτό που σκέφτεσαι και κάνεις. Από μακριά μαθαίνουμε από σένα. Ευχαριστούμε”
.

xairetismos_marcos

Μέσα σε χειροκροτήματα και συνθήματα «Grecia vive, la lucha sigue” οι μκρές συντρόφισσες ζαπατίστας, Τονίτα και Λουπίτα, δώρισαν στους εξεγερμένoυς της Ελλάδας εκ μέρους της  Κομαντάντσιας του EZLN, έναν πίνακα που συμβολίζει τον αγώνα για την αυτονομία τους ριζωμένο στη γη που ανέκτησαν το 1994.
Για την αξιοπρεπή, οργισμένη νεολαία της Ελλάδας. Με σεβασμό και θαυμασμό. Από τον EZLN. Γενάρης του 2009” (Para la digna juventud rabiosa de Grecia. Con respeto y admiracion. De EZLN. Enero 2009) Ο πινακας ειναι αντιγραφο εργου της Μπεατρίς Αουρόρα ο οποιος απεικονιζει το Σαν Κριστόμπαλ δε λας Κάσας.

7-martiou-2009

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *