Ανοιχτο κάλεσμα

Συνεχίζουμε με νέο ραντεβού τη Δευτέρα 23/2/09 ώρα 6μμ στο αυτόνομο στέκι ( Ζωοδόχου Πηγής και Ισαύρων )
Η αυτοοργάνωση ιστορικά, είναι η απάντηση στη διαβρωτική κρίση των αστικών και κρατικών θεσμών. Εκφράζει την ανάγκη ριζικής αλλαγής της οργανωτικής δομής των συνδικάτων, των παραγωγικών ενώσεων και της αναπαραγωγής της καθημερινής ζωής. Η οριζόντια σύνδεση, οι ανακλητοί εκπρόσωποι, η άμεση (και όχι κοινοβουλευτική-εξουσιαστική) δημοκρατία και οι συνελεύσεις, είναι μερικά στοιχεία της αυτοοργάνωσης, που αποδεικνύουν ότι αντιστρατεύεται το κράτος και το κεφάλαιο.
Η κοινοβουλευτική λογική διαβρώνει τα συνδικάτα διαρκώς περισσότερο. Επί πολλά χρόνια οι άνθρωποι της εργασίας εναποθέτουν σε κάποιους «ενεργούς συνδικαλιστές» τη λύση των καθημερινών προβλημάτων τους, αλλά και την οργάνωση της αντίστασης και των αγώνων. Οδηγούνται έτσι στην παθητικοποίηση και στην ασφυκτική ιδιώτευση.
Από τα πρωτοβάθμια σωματεία μέχρι τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ η εμπλοκή με τη διοίκηση , οι ανούσιες γραφειοκρατικές διαδικασίες του θεσμοθετημένου συνδικαλισμού και ο ταξικός συμβιβασμός , που βαφτίζεται «διάλογος των κοινωνικών εταίρων», οδηγούν σε όξυνση της κρίσης των θεσμών αυτών και στην αναζήτηση μίας άλλης απάντησης.
Εργαζόμενοι, μισοαπασχολούμενοι, άνεργοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί,  μπορούμε να συμβάλουμε στη γέννηση ενός νέου όργανου του μαζικού κινήματος , έξω από τα θεσμοθετημένα συνδικαλιστικά. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μία «Ανοιχτή Συνέλευσης Βάσης στην Εκπαίδευση».
Ξεκινήσαμε πρόσφατα την προσπάθεια διάδοσης της ανάγκης αυτής  στο χώρο της εκπαίδευσης με ανοιχτά καλέσματα , ανακοινώσεις και ταυτόχρονη δράση . Συνεχίζουμε  με νέο ραντεβού τη Δευτέρα  23/2/09  στις 6μμ στο «Αυτόνομο Στέκι» ( Ζωοδόχου Πηγής και Ισαύρων)
Συζητάμε  τα κείμενα που θα κυκλοφορήσουμε  και το σχεδιασμό των παρεμβάσεων  που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα. Έχουμε μπροστά μας απεργιακές κινητοποιήσεις και δίκες μαθητών. Ταυτόχρονα οργανώνουμε συζητήσεις γιά την ιστορία της αυτοοργάνωσης , τα όρια του θεσμοθετημένου συνδικαλισμού , αλλά και άλλες που ενδεχομένως θα προταθούν. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό και επιδιώκει να συμβάλει στη γέννηση ιδεών και προτάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *