Ενα πρόσφατο μικρής σημασίας γεγονός

Ενα πρόσφατο μικρής σημασίας γεγονός για το ευρύτερο κίνημα (από Γ. Κυριακού)

Την ημέρα της Απεργίας,  στις 2 Απριλίου, πάνω από αφίσα την οποία κολλούσα στο φως της ημέρας  παρουσία κόσμου, άγνωστο άτομο, την ίδια ημερομηνία με σκοτάδι,  κόλλησε  χαρτί τυπωμένο που ούτε λίγο ούτε πολύ με ‘’φωτογράφιζε’’ καταμαρτυρώντας μου τα εξής:

Α) ότι προσπαθώ με κάποιο τρόπο να γίνω ηγέτης του …κινήματος στην Αίγινα

Β)ότι για κάθε περίπτωση έχω μια κουκούλα στην κωλότσεπη  (δίνοντάς με, σε μια εποχή που ξεκινούν διώξεις για την ενδυματολογική συμπεριφορά)

Γ)ότι είμαι βολεμένος ως εκπαιδευτικός (πολλά λεφτά, ελεύθερος χρόνος)

Στο τέλος έδινε αριθμό τηλεφώνου του σχολείου στο οποίο εργάζομαι, ολοκληρώνοντας το έργο του ως καταδότης.

Οι στόχοι του ήταν οι εξής:

Α)να δημιουργήσει σύγχυση και ερωτηματικά (για μένα) σ’ αυτούς που θεωρούν ότι οι κοινωνικές-πολιτικές παρεμβάσεις στις οποίες συμμετέχω είτε αυτές που γίνονται με δική μου πρωτοβουλία είναι θετικές και έχουν κάτι να πουν.

Β)να ενισχύσει περισσότερο την άποψη, αυτή που κατά καιρούς έχει εκφραστεί για το πρόσωπό μου με τον πιο χυδαίο τρόπο, είτε από πίσω μου, είτε στα έντυπα σκουπίδια που κυκλοφορούν-ούσαν στην Αίγινα. Υπενθυμίζω-γνωστοποιώ επιθέσεις που έχω υποστεί από τη ακροδεξιά φυλλάδα «ΑΙΑΚΟΣ»: «θα φύγεις κολυμπώντας από την Αίγινα» από τη ρουφιανοφυλλάδα «ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ»: «ας ασχοληθεί το υπουργείο επιτέλους με αυτόν το δάσκαλο» ή διάφορες θλιβερές ατάκες από τη δήθεν προοδευτική φυλλάδα «ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ».

ΥΓ:  Το ποιος είναι ο άγνωστος συκοφάντης-ρουφιάνος, είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει. Εκείνο που έχει σημασία είναι η ‘’πολιτική’’ του συμπεριφορά. Είναι ένας αληθινός κουκουλοφόρος, ιδεολογικός απόγονος αυτών που έδιναν αγωνιστές στις αρχές Κατοχής.

Εξάλλου, ο κλοιός γύρω του μικραίνει και διάφορα χαρτιά που κόλλησε πάνω από τις αφίσες μου, τον περιμένουν να τα φάει. Κυριακού Γιώργος

Η ΑΦΙΣΑ :

απείργησε,

διαδήλωσε,

οργανώσου σε πρωτοβάθμια σωματεία,

δημιούργησε σωματεία αγώνα,

οργάνωσε ομάδες διεκδίκησης,

απαίτησε,

αγωνίσου για τις πεποιθήσεις σου,

δημιούργησε ομάδες γειτονιάς,

ψάξε, μάθε, ρώτα ενάντια στα ψέματα της τηλεόρασης και των επαγγελματιών πολιτικών,

τέλος πάντων, κάνε κάτι μαζί με άλλους…

μην γκρινιαζεις


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *