Ενημερωτικο συνελευσης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Η επομενη συνελευση της Πρωτοβουλιας

θα γινει την Παρασκευη  9 Σεπτεμβρη στις  20.00
στο Αυτονομο Στεκι [Ζωοδ.Πηγης κ Ισαυρων]

στην τελευταία συνέλευση της πρωτοβουλίας

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ

  1. Η τρέχουσα συγκυρία και οι κινητοποιήσεις – συνελεύσεις στις πλατείες. Δημιουργείται ένα κίνημα με διαφορετικά χαρακτηριστικά στην πλατεία συντάγματος από ότι στις άλλες γειτονιές, αλλά και στην υπόλοιπη ελλάδα. Η κάθε συνέλευση έχει τη δική της σύνθεση και θέτει προτεραιότητες ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες.
    Για παράδειγμα η συγκέντρωση έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό πειραιά καλείται από ανέργους του περάματος και όχι γενικά από αγανακτισμένους. Από μόνο του το κάλεσμα αυτό, δίνει συγκεκριμένη κατεύθυνση στη συνέλευση.
    Συμφωνήσαμε να συμμετέχουμε όσο μπορούμε στις συνελεύσεις που γίνονται. Μπορούμε να μοιράζουμε όποιο κείμενο θέλει ο καθένας. Οι καταγεγραμμένες θέσεις μας για το συνδικαλισμό, τα κόμματα, την αριστερά, την εκπαίδευση, την επίθεση του κεφάλαιου στην εργασία, την καπιταλιστική κρίση νομίζω ότι μπορούν να “σταθούν” σε αυτό που προσπαθεί να δημιουργηθεί.
  2. Τέθηκε το θέμα της διάλυσης της Πρωτοβουλίας αφού είναι εμφανές ότι έχει κάνει έναν κύκλο. Τα σημάδια αυτά είναι εξωγενή αλλά και εσωτερικά της Πρωτοβουλίας.
    Συνοπτικά, τα εξωγενή έχουν να κάνουν: α) με την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι β) με το ξεπέρασμα – απαξίωση των συνδικάτων και τη διαφαινόμενη δημιουργία αντι-συνδικαλιστικών μορφωμάτων.
    γ) η κοινωνία βγαίνει στους δρόμους, εμείς δεν μπορεί να είμαστε κλεισμένοι είτε ιδεολογικά, είτε χωρικά.
    Υπήρξαν διαφωνίες για τη διάλυση, αν και ως προς τις εκτιμήσεις της κατάστασης δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές. Τελικά δε συμφωνήθηκε η διάλυση, τουλάχιστον έως το Σεπτέμβρη.
    Εκφράστηκε η άποψη ότι κάτι τέτοιο πρέπει να είναι απόφαση μιας συνέλευσης που θα καλεστεί με θέμα ακριβώς αυτό, στην οποία θα κατατεθούν οι διάφορες προτάσεις υπέρ ή κατά. Ειπώθηκε ότι η Πρωτοβουλία μπορεί να μετεξελιχθεί σε συνέλευση βάσης με προοπτική ίσως και σε σωματείο βάσης.
    Αποφασίστηκε η επόμενη συνέλευση που θα γίνει την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη να έχει ώς θέματα:
    τη μετεξέλιξη ή ακόμη και τη διάλυση της Πρωτοβουλίας
    την επεξεργασία θέσεων – απόψεων για τη δημιουργία (ή όχι) μιας νέας κίνησης με τίτλο «Συνέλευση βάσης στην εκπαίδευση». Εννοείται ότι οι θέσεις, οι απόψεις και η παρουσία της Πρωτοβουλίας όπως έχουν κατακτηθεί και διατυπωθεί δημόσια μέσα στον ταξικό ανταγωνισμό δεν παραμερίζονται, αλλά διατηρούνται και ενισχύονται. Δεν υπάρχει άλλωστε παρθενογένεση πουθενά.
  3. Η εκδήλωση στην ΑΣΟΕ στις 18 ιούνη εκ των πραγμάτων ματαιώνεται, αφού εκτιμήθηκε ότι δε θα έχει ούτε τον κόσμο, αλλά ούτε κάποια αποτελέσματα που ίσως θέλαμε.
  4. Συμμετέχουμε με πανό στην απεργία της 15ης Ιούνη. Όπως πάντα, κρεμάμε το πανώ σε κάποιο σημείο στο σύνταγμα και αποφασίζουμε επί τόπου (όσοι είμαστε) αν θα το πάρουμε και σε ποιο μπλόκ θα πάμε. Επίσης συμμετέχουμε σε επόμενες κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι.
  5. Διατηρείται η λίστα μέιλ. Εκφράστηκε η αναγκαιότητα ανταλλαγής απόψεων. Καλό είναι να υπάρξει διάλογος έστω και διαδικτυακός για τα παραπάνω θέματα και όχι μόνο. Ενόψει της συνέλευσης της 9ης σεπτέμβρη και λόγω καλοκαιριού, η επικοινωνία μέσω μέιλ κρίθηκε απαραίτητη.
  6. Επειδή τα γεγονότα σχεδόν πάντα μας προσπερνούν και από ό,τι φαίνεται το φετινό καλοκαίρι δε θα είναι καθόλου συνηθισμένο, όλα τα παραπάνω ενδέχεται να αναθεωρηθούν να αλλάξουν, ακόμη και να μη γίνει τίποτα από αυτά που προγραμματίσαμε. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι μπορούμε να επηρεάσουμε τα γεγονότα ή ότι, αν θα διαλυθεί η Πρωτοβουλία, είναι κάτι το σημαντικό. Θα δούμε.

Ιούνης 2011
Πρωτοβουλία για την Αυτοοργάνωση στην Εκπαίδευση

 

One thought on “Ενημερωτικο συνελευσης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *