2 ΑΠΡΙΛΗ : ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

2  ΑΠΡΙΛΗ  : ΟΛΟΙ  ΣΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ
Αλληλεγγύη     –   Αυτοοργάνωση    –    Εξέγερση

H  νέα λεηλασία
Τα μέχρι χθές αυτονόητα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα λεηλατούνται απροκάλυπτα.   Η τιμαριθμική αναπροσαρμογή του εισοδήματος των εργαζομένων  είναι ένα  στοιχειώδες αμυντικό αίτημα. Και όμως τα νέα έκτακτα  μέτρα προστασίας του κράτους  και του κεφάλαιου καταπατούν ακόμα κι’ αυτό.

Περίπου 500.000 εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν ετήσια απώλεια εισοδήματος 350-500 ευρώ.  Η απώλεια αυτή μεταφέρεται στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα  και στις μελλοντικές αποδοχές αλλά και στη σύνταξη. Για τους συνταξιούχους το πάγωμα προκαλεί ετήσιες απώλειες 480-720 ευρώ.

Τα αυτονόητα δικαιώματα της περίθαλψης και το εφάπαξ έγιναν  ένας Γολγοθάς. Κεφάλαιο και κράτος  οδηγούν συνειδητά τη δημόσια υγεία και την κοινωνική ασφάλιση στον αφανισμό. Ο ΟΠΑΔ και το ΤΠΔΥ βουλιάζουν στα χρέη.

Με τις πρόσφατες δικαστικές αγωγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κράτος και κεφάλαιο επιδιώκουν να καταργήσουν την έννοια της κοινωνικής ασφάλισης. Η σύνταξη χαρακτη-ρίζεται …«ετεροχρονισμένη αμοιβή» και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. (Ο νέος εφιάλτης λέγεται «επαγγελματικά ταμεία»). Ταυτόχρονα καταργείται η προστασία της μητρότητας και βάλλονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών με το ευτελές πρόσχημα της… «ισότητας ανδρών-γυναικών»

Επιχείρηση διάσπασης των εργαζομένων
Ο Παπαθανασίου ανακοινώνει ότι θα θεσμοθετηθεί νέο μισθολόγιο γιά τους νεοδιορι-ζόμενους δημόσιους υπαλλήλους (από το Γενάρη 2010) και το Ταμείο Πρόνοιας προτείνει να κρατηθεί ένας ολόκληρος μισθός επίσης από τους  νεοδιοριζόμενους υπερ του… εφάπαξ !

Γιγαντώνεται η εργασιακή ανασφάλεια και η ανεργία. Χιλιάδες απολυμένοι εργάτες συσσωρεύονται κάθε μέρα δίπλα στα προκλητικά δισεκατομμύρια ευρώ που κερδίζουν οι τραπεζίτες. Οι αστοί αναλυτές προβλέπουν ότι μέχρι το τέλος του 2009, αν δεν ξεσπάσει μαζική εξέγερση, οι άνεργοι στην Ελλάδα θα φθάσουν το ένα εκατομμύριο…!

Οι   εργασιακές  σχέσεις  μέσα  στα δημόσια  σχολεία επιδεινώνονται  διαρκώς. Χιλιάδες   εκπαιδευτικοί,  που εργάζονται με καθεστώς ωρομισθίου είτε στο κανονικό πρόγραμμα , είτε στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο , είτε στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη βιώνουν ανασφάλεια, ομηρία, ολίγη ή καθόλου ασφάλιση , σπαστό  ωράριο , απλήρωτες αργίες , ευτελή αμοιβή  και απίστευτη  καθυστέρηση  πληρωμών.

Μαύρη προπαγάνδα και ένταση της καταστολής
Μετά την τρομοκρατική μαφιόζικη επίθεση στην Κ.Κούνεβα έρχεται η επίθεση με χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών και ο ύποπτος θάνατος της Κατερίνας Γκουλιώνη. Με καθημερινή τρομοκρατία  και μεσαιωνικά βασανιστήρια  χτυπούν τον αγώνα  των φυλακισμένων  ανθρώπων για αξιοπρέπεια και στοιχειώδη δικαιώματα. Με συλλήψεις και τραυματισμούς διαδηλωτών επιχειρούν να καταστείλουν κάθε φωνή αλληλεγγύης.

Μία απίστευτη πλύση εγκεφάλου των τηλεθεατών έχει επικρατήσει πιά στα δελτία των ειδήσεων. Βαφτίζοντας “τρομοκράτες”  και “κουκουλοφόρους” , όσους  τολμούν να δρούν έξω από τα καθιερωμένα  πλαίσια , προσπαθούν να απαξιώσουν τον αγώνα της νέας γενιάς ενάντια  στο μαύρο παρόν και μέλλον που της επιφυλάσσουν.

Με τη βοήθεια της μαύρης προπαγάνδας των ΜΜΕ  ετοιμάζουν κατάργηση του Πανεπιστημιακού άσυλου και  ποινικοποίηση   κάθε μέσου αυτοπροστασίας από τις χαφιεδοκάμερες και από τα χημικά της αστυνομίας. Ταυτόχρονα  σχεδιάζουν νέες μεθόδους καταστολής των διαδηλώσεων και νέες τεχνικές συλλήψεων .

Ο θεσμοθετημένος συνδικαλισμός
Οι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα και διαμαρτύρονται για την άδικη κυβερνητική πολιτική , χωρίς  όμως να παραλείπουν να  κάνουν εποικοδομητικές  προτάσεις προς την κυβέρνηση. Πρόσφατα η ΓΣΕΕ διαμόρφωσε μαζί με το ΣΕΒ  πλαίσιο 9 κοινών «αιτημάτων»

Η  ΑΔΕΔΥ με  συνεντεύξεις και  Δελτία Τύπου (3/2/09) πρόβαλε μία  θλιβερή  λογική κρατικής συνδιαχείρησης , που μπορεί εύκολα να χαρακτηρισθεί ως  μία ύπουλη εμπλοκή των  εργαζομένων σε κινητοποιήσεις για την… «αναβάθμιση» της Δημόσιας Διοίκησης.

Ωστόσο   το μέγεθος της καπιταλιστικής επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα , είναι τόσο μεγάλο , ώστε  ακόμα και οι πιό ενσωματωμένοι γραφειοκράτες πιέζονται να «κάνουν κάτι». Αποφασίζουν λοιπόν να κηρύξουν μία 24ωρη Γενική Απεργία , προσδοκώντας  ότι αυτή θα μείνει μέσα στα  πλαίσια μίας  συνηθισμένης ,άσφαιρης ,ειρηνικής διαμαρτυρίας.

Ο λεγόμενος «διάλογος των κοινωνικών εταιρων» και οι βαθυστόχαστες αναλύσεις για τις εναλλακτικές «φιλεργατικές » πολιτικές επηρεάζουν τη συνείδηση των ανθρώπων όσο ακόμα τα αντίπαλα στρατόπεδα δεν έχουν αρχίσει την αναμέτρηση. Όσο ακόμα η κυβέρνηση εξαγγέλλει μέτρα και υποκρίνεται ότι κάνει «διάλογο», μπορεί κάθε «συνδικαλιστής» ή «αναλυτής » να υποδύεται τον αντιστασιακό.

Αυτοοργάνωση- εξέγερση

H συζήτηση των πολιτευτών και των θεσμικών συνδικαλιστών , κάποια στιγμή τελειώνει και τότε αρχίζει  η αναμέτρηση στους δρόμους.  Οι μέχρι χθες τηλεαστέρες αστοί πολιτευτές και συνδικαλιστές  εξαφανίζονται και στο κέντρο της αντιπαράθεσης βρίσκονται οι εξεγερμένοι και οι δυνάμεις καταστολής. Την ιστορία δεν την γράφουν τα τηλεπαράθυρα ούτε οι βαθυστόχαστες αναλύσεις. Την γράφουν οι καταλήψεις , τα οδοφράγματα και οι βίαιες αναμετρήσεις.

Μία απεργία των επίσημων συνδικάτων μπορεί να έχει αποτέλεσμα , μόνο αν ένα    συσσωρευμένο ανθρώπινο δυναμικό εργατών, ανέργων, νεολαίων γεμάτο οργή αποφασίσει να αναμετρηθεί με την εξουσία εκτός των συνηθισμένων , καθιερωμένων ορίων.  Μία τέτοια  εξέγερση όμως, συνοδεύεται κατά κανόνα και από νέες μορφές οργάνωσης, δηλαδή  δομές αυτοοργάνωσης

Η αυτοοργάνωση ιστορικά, είναι η απάντηση στη διαβρωτική κρίση των αστικών και  κρατικών θεσμών. Εκφράζει την ανάγκη ριζικής αλλαγής της οργανωτικής δομής των συνδικάτων, των παραγωγικών ενώσεων και της αναπαραγωγής της καθημερινής ζωής. Η οριζόντια σύνδεση, οι ανακλητοί εκπρόσωποι, η άμεση (και όχι κοινοβουλευτική – εξουσιαστική) δημοκρατία, η ακηδεμόνευτη διεκδίκηση και οι συνελεύσεις, είναι μερικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι  η αυτοοργάνωση αντιστρατεύεται αποτελεσματικά το κράτος και το κεφάλαιο.

·       ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ
·       ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ  ΟΙ  ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ Κ.ΚΟΥΝΕΒΑ
·       ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ & ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
·       ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ  ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ !
·            ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ !  ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ !
·       ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
·        ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
·       ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
·       ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
·       ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
«Πρωτοβουλία για την αυτοοργάνωση στην εκπαίδευση»
blogs.espiv.net/ekpaideysi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *