Περιφρούρηση της απεργίας 26/9 στην εκπαιδευση

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, 20.00 EMΠ Γκινη

Αφού το κράτος και το κεφάλαιο σκληραίνουν τη σταση τους και λεηλατούν ασύδωτοι το μισθό μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα, είναι αναγκαίο να σκληρύνουμε και μεις τη δική μας στάση. Για να μην επικρατήσει η ψυχολογία της παραίτησης και της ηττοπάθειας, για να αναχαιτισθεί η διαρκής πτωτική πορεία του απεργιακού κινήματος απαιτείται ίσως σήμερα ισχυρότερη βούληση από κάθε άλλη περίοδο.
Φτιαχνουμε απεργιακές επιτροπές αλληλεγγυων (συνταξιουχων και αδιοριστων εκπαιδευτικων) και διορισμένων εκπαιδευτικών
• Οι απεργιακές επιτροπές κλείνουν τις εισόδους των σχολείων την ημερα της απεργίας
Με τον αποκλεισμό της εισόδου οι επιτροπές απεργών και αλληλέγγυων δείχνουν ότι η απεργία γίνεται με όρους μάχης και όχι με όρους ζύμωσης. Δεν αφήνουν τους εργαζόμενους στη μοναξιά τους . Δεν εγκαταλείπουν τον εργαζόμενο μόνο του να απαντήσει στην ερώτηση « Τι θα κάνετε την ημερα της απεργίας; Θα απεργήσετε;». Δεν αφήνουν την απεργία να μετατραπεί σε … μία αστική σφιγμομέτρηση που απεικονίζει στρεβλά τις διαθέσεις των εργαζομένων. Το πλαστό δίλημμα , η ύπουλη ερώτηση « απεργείτε σήμερα ή όχι;» δεν τίθεται καν. Γιατί κανένας δεν θα μπεί για να εργασθεί , άρα κανένας δεν πιέζεται να δηλώσει «απεργός ή εργαζόμενος» .
Αν οι επιτροπές περιφρούρησης δεν αποκλείσουν την είσοδο των χώρων εργασίας την ημερα της απεργίας , αν δεν εμφανισθούν ως μία οργανωμένη και αποφασισμένη δύναμη την κρίσιμη ώρα, τότε η συμμετοχή στην απεργία θα είναι μαλλον μηδαμινή. Η οργή ομως ξεχείλησε. Στις 26/9/12 λοιπον να μην περιοριστουμε στα ασφυκτικά πλαισια του θεσμοθετημενου συνδικαλισμού….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *