Βάρκιζα Τέλος

Του Σπύρου Σκανιακού       

Η συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφτηκε στις 12 Φλεβάρη του 1945. Μετά από 67 χρόνια ζoύμε τον αστισμό σε όλο το μεγαλείο του. Τα μεγάλα λόγια για την αντικαπιταλιστική ανατροπή τελειώνουν, “το δεν κατάλαβες τι είπαμε, τι συμφωνήσαμε, τι κάναμε” έχει κοντά πόδια, τα ΓΡΑΠΤΑ όμως μένουν:

12 Φλεβάρη 2012: Μια “νέα Βάρκιζα” συνυπογράφεται από ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και μέρος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που διαγκωνίζεται για να γίνει  κοινοβουλευτική.
Η κοινοβουλευτική Αριστερά του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, όχι μόνο δεν αποχώρησε από το κοινοβούλιο νομιμοποιώντας τη συνταγματική εκτροπή, που υλοποιούν οι δυνάμεις του δικομματισμού, αλλά τρέμει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, που ξεχείλισε χθες στους δρόμους της Αθήνας. Η αδυναμία της να χειραγωγήσει την εξεγερσιακή διάθεση των λαϊκών στρωμάτων, γίνεται φόβος μπροστά σε πιθανή μείωση των δημοσκοπικών της ποσοστών και στο ενδεχόμενο μήπως και δεν κατορθώσει να τη μετατρέψει σε ψηφαλάκια στις επόμενες εκλογές.

Αυτά είναι τα διδάγματα που κράτησε από το Δεκέμβρη του 2008. Γι αυτό φρόντισε να διαχωριστεί από την εξεγερσιακή κατάσταση που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας και συμπορεύτηκε χέρι – χέρι με τον Γ. Καρατζαφέρη και τη Ντόρα Μπακογιάννη:

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής άφησαν παρακρατικές δυνάμεις να καίνε την Αθήνα».

– Ο γραμματέας της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτηρίζει τα επεισόδια στην Αθήνα ως «Οργανωμένη αλητεία των κουκουλοφόρων».

– Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι «κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

– Ο Γιώργος Καρατζαφέρης συνιστά «ηρεμία, αυτοπειθαρχία και απομόνωση των εξτρεμιστικών στοιχείων από όπου και αν προέρχονται αυτά», 

και για την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά πάρτε μια ιδέα από την Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ  στις  12.02.12.
«Το σχέδιο δημιουργίας συνθηκών ακαθόριστης αστάθειας, που θα διευκολύνει κάθε είδους κρατικά κυβερνητικά σχέδια για την επιβολή κλίματος κατάστασης έκτακτης ανάγκης, εξυπηρετούν και οι δεκάδες εμπρησμοί στο κέντρο της Αθήνας. Οι περισσότεροι ξεπήδησαν σε σημεία που δρούσαν μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και της ασφάλειας».

–    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει: «Ένα συντονισμένο όργιο βίας και χημικού πολέμου έλαβε χώρα από τις δυνάμεις της αστυνομίας και  τους παρακρατικούς μηχανισμούς, με στόχο να διαλύσει τη μεγαλειώδη διαδήλωση».

Στα ΕΥΚΟΛΑ βγάζουν ανακοινώσεις με αυτή τη λογική, στα ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;
ΑΝΤΕΕ  ΓΕΙΑΑΑ!!!!!

ΣΚΑΝΙΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
πρώην μεταλλεργάτης, νυν εκπαιδευτικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *