ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΔΙΚΗ 8-10-09

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑ

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρη δικάζονται παιδιά. Τα παιδια μας. Οι μαθητές μας. Τι έκαναν; Οργίστηκαν.

Έμαθαν πως ένας συμμαθητής τους δολοφονήθηκε στις 6 Δεκέβρη εν ψυχρώ, από σφαίρα αστυνομικού στην πλατεία,  που βρισκόταν με την παρέα του.

Τα σχολεία ξεκίνησαν  καταλήψεις. Θα μπορούσαν να πάνε σπίτια τους να κοιμηθούν. Θα μπορούσαν να πάνε σε «καφε» να παίξουν «ον-λάιν» παιχνίδια. Ενιωσαν, όμως, πως συμπάσχουν. Γι’ αυτό αποφάσισαν  να βγούν στους δρόμους και να διαδηλώσουν αυτοοργανωμένα την οργή τους.

Εμεις όμως, δάσκαλοι και καθηγητές θα συνεχίσουμε άραγε να τους φιμώνουμε και να τους μαντρώνουμε; Θα συνεχίσουμε να καταστέλουμε τις επιθυμίες τους και τα οράματά τους;   Ποιό μάθημα δίνουμε;

Την απάντηση να τη δώσουμε στα δικαστήρια με την παρουσία μας στις 8 Οκτώβρη. Να θυμίσουμε σε αυτούς που δικάζουν παιδιά ότι το αίμα του Αλέξη είναι ακόμα νωπό και ότι οι αγώνες ούτε δικάζονται ούτε φυλακίζονται. Ο  κάθε ένας που βγαίνει στους δρόμους έχει κατακτήσει το δικαίωμα και να διαδηλώνει και να αμφισβητεί μια σαθρή εξουσία που παλεύει να επιπλεύσει. Κανένα ένδικο μέσο δε θα φέρει γιατρειά παρά και μόνο η τιμωρία φυσικών και ηθικών αυτουργών που όπλισαν και οπλίζουν ένστολους δολοφόνους 15χρονων.

•    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

•    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ  ΚΑΘΕ  ΔΙΩΞΗ  ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ  ΤΟΥ  ΔΕΚΕΜΒΡΗ

•    ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ( Οδός Σκουζέ )             ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – Στάση Εργασίας και συγκέντρωση την Πέμπτη   8/10/09   το πρωί

•    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

•    ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ  ή  ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ,  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ …

« Πρωτοβουλία  γιά  την  αυτοοργάνωση  στην εκπαίδευση »


απο την παρεμβαση αλληλεγγυης στην πλ. Κοραη στον Πειραια 7/10/09:

7-10-09