ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. Όλοι την Πέμπτη 6/11/14 ώρα 12 στα προπύλαια.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εισαγγελείς δίνουν εντολή στα Αστυνομικά Τμήματα να σχηματιστούν δικογραφίες και να γίνουν συλλήψεις(!) για τις καταλήψεις των σχολείων. Η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων είναι παλιά πρακτική. Κορυφώθηκε με την «πράξη νομοθετικού περιεχομένου» (1999), με βάση της οποίας σύρθηκαν στα δικαστήρια εκατοντάδες μαθητές που κινητοποιήθηκαν ενάντια στη «μεταρρύθμιση Αρσένη» αλλά και μεταγενέστερα.

Η εμφάνιση ενός μαθητικού ξεσηκωμού είναι μία άμεση απειλή για το κεφάλαιο και το κράτος. Οι ιθύνοντες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η νέα γενιά δεν έχει γνωρίσει ούτε ήττες ούτε απογοητεύσεις και γι αυτό μπορεί ξαφνικά να ξεσηκωθεί. Έτσι καταφεύγουν σε κατασταλτικά προληπτικά μέτρα. Επιχειρούν να διαλύσουν κάθε αντισυστημική αντίδραση της νεολαίας και να καλλιεργήσουν το φόβο, την παθητικότητα και το μίζερο ατομικισμό .

Ο ξεσηκωμός των μαθητών των γυμνασίων και λυκείων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ασφυξία που αισθάνονται από τον εγκλωβισμό τους σε ένα καθολικό αδιέξοδο. Εντατικοποίηση, κατηγοριοποίηση και αποκλεισμός των ασθενέστερων συνθέτουν την εικόνα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια. Όμως ο θεσμός του ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ επιδεινώνει αυτή την εντατικοποίηση, την κατηγοριοποίηση και τον αποκλεισμό που φυσικά υπάρχουν ήδη επί δεκαετίες. Η αιτία του ξεσηκωμού είναι βαθιά, αλλά στην τρέχουσα συγκυρία οι μαθητές συσπειρώνονται και ενοποιούνται κάτω από το σύνθημα «ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ»

Οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούν αμήχανοι και οι Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ περιορίζονται να στέλνουν υπομνήματα (ενάντια στο ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ) χωρίς αποδέκτη. Είναι άμεσο και επιτακτικό καθήκον του ΔΣ της ΟΛΜΕ να καλέσει αύριο (Πέμπτη 6/11/14) σε απεργία και συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα μαθητικά συλλαλητήρια. Δε δικαιολογείται η παραμικρή χρονοτριβή και αδράνεια. Αύριο Πέμπτη 6/11/14 όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να απεργήσουν και να συμμετέχουν μαζικά σε όλα τα μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στις επαρχιακές πόλεις. Στην Αθήνα το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο γίνεται στις 12μεσημερι στα προπύλαια του Πανεπιστημίου.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ
  • ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ
    ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
  • ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ (Πέμπτη 6/11/14) ώρα 12 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (του Πανεπιστημίου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *