Α Π Ε Ρ Γ Ι Α  [σχόλιο, Ναβής]
«Ταυτόχρονα, ο αγώνας των 400 εργατών της Χαλυβουργίας – ένας αγώνας αντίστασης στα μαύρα σχέδια της εργοδοσίας: Αποτέλεσε ένα πραγματικό χαστούκι για όσους κρίνουν ότι οι 170.000 εκπαιδευτικοί είναι… λίγοι για να ξεκινήσουν αγώνα ενάντιας στις απολύσεις, την εφεδρεία και τη φτώχεια. Αποτέλεσε επίσης ένα χαστούκι για όλους εκείνους που η αντίσταση τους φαίνεται πολιτικά… λίγη, που απαιτούν ολοκληρωμένα σχέδια ή κυβερνητικά προγράμματα για να έχουν –δήθεν- οι αγώνες προοπτική.» ( Αγ. Κινησεις εκπαιδευτικών )

Τέτοιες, μάλλον ανέξοδες, τοποθετησεις έγιναν σήμερα στην αποτυχημένη συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραια από τους συνάδελφους των 3 παραταξεων της αριστερας.  Τοποθετήσεις που με ωραία ηρωικά λόγια  προβάλλουν τα μηνυματα που στελνει η απεργία των χαλυβουργών .
Αποσιωπούν όμως το σπουδαιότερο. Στη  χαλυβουργία γίνεται απεργία. Το  εργοστάσιο ειναι επι 78 ημερες κλειστό! Η παραγωγή παγωνει! Οι εργατες καθε μερα ειναι μπροστά στην πυλη.  Κανένας δεν μπαινει να εργαστεί. Οταν το σωματείο λεει απεργία εννοεί πραγματική απεργία. Εννοεί ότι δε θα παραχθεί τιποτα! Οι παραγγελιες θα μείνουν ακάλυπτες και η εταιρία θα πιεσθεί πραγματικά!  Αυτη είναι η έννοια της απεργίας…! Αυτό είναι το μηνυμα που στελνουν οι χαλυβουργοί, το οποιο όμως οι παρατάξεις στην εκπαιδευση επιμελώς αποσιωπούν. Το μήνυμα των χαλυβουργων  λεει ευθεως και καθαρά οτι την ημερα της απεργίας ο απεργός πηγαινει το πρωι στην εισοδο της εταιρίας ή της υπηρεσιας που εργαζεται και περιφρουρεί την απεργία. Κανενας δε θα μπει να εργαστεί !
Στην εκπαιδευση όταν λένε οι παρατάξεις κανουμε «απεργία» εννοουν οτι δηλώνουμε την  αντιθεση  μας με την κυβερνητική πολιτική. Το πρωι της ημερας απεργίας οργανωνουμε συλλαλητηριο στο κεντρο της πολης αλλά προσοχή αφήνουμε το σχολείο να λειτουργησει!! Οσοι απεργούμε δεν εμποδιζουμε μεν τη λειτουργία του σχολειου, αλλά είμαστε ενταξει με τη συνειδηση μας γιατί θυσιασαμε ένα ημερομισθιο στο βωμό του αγωνα. ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ! ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΠΙΑ ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *