Aμεση απελευθέρωση του Άρη Σειρηνίδη

[απο το πανο στη συνελευση της ΕΛΜΕ Πειραια 7-12-10]


Καταγγέλουμε τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Άρη Σειρηνίδη, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το Μάιο του 2010 η «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία κατηγόρησε ξαφνικά τον Αρη Σειρηνίδη για συμμετοχή σε επίθεση με πυροβολισμό εναντίον κλούβας των Ματ, που έγινε ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή το καλοκαίρι του 2009.

Το ένα και μοναδικό «πειστήριο» για την δίωξή του είναι η αμφισβητούμενη ταύτιση του γενετικού του υλικού με άλλο γενετικό υλικό που βρέθηκε σε …χειρουργική μάσκα, την οποία οι κατήγοροί του ισχυρίζονται ότι εντόπισαν κοντα στο σημείο του συμβάντος. Το εκτρωματικό σενάριο της «αντιτρομοκρατικής» προκαλεί τη λογική κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν κατέθεσε ότι ο άγνωστος, που πυροβόλησε την κλούβα, φορούσε χειρουργική μάσκα. Επί πλέον, σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις, που έγιναν αμέσως μετά το συμβάν, ο σωματότυπος του Αρη διαφέρει πολύ από το σωματότυπο του άγνωστου που πυροβόλησε. Τέλος, πολλοί κατέθεσαν ότι την ημέρα εκείνη ο Αρης βρισκόταν σε άλλο σημείο, αρκετά οικοδομικά τετραγωνα μακριά. Ωστόσο ο ανακριτής με νομικές ακροβασίες και παρατυπίες, που προκαλούν ακόμα και τα όρια της αστικής δικαιοσύνης, διέταξε την προφυλάκισή του.

Η σκευωρία εναντίον του Αρη Σειρηνίδη μας αφορά όλους. Δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο δίωξης με βαση τα επιστημονικοφανή πορίσματα για το DNA. Καθιστά κάθε άνθρωπο εν δυνάμει όμηρο ενός κατασκευασμένου γενετικού υλικού. Ιδιαίτερα μετα την αλλαγή της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας και τη θεσμοθέτηση του νέου τρομονόμου, που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες, η χρήση από το κράτος δηθεν ατράνταχτων «πειστηρίων ενοχής», που στηρίζονται σε ταύτιση του γενετικού μας υλικού, χαράσσει ένα εφιαλτικό μελλον γιά ολους μας….

Πρωτοβουλία γιά την αυτοοργάνωση στην εκπαίδευση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *