για τις καταργησεις-συγχωνευσεις σχολειων

Nαι, στο σχολείο της γειτονιάς !

Σε κάθε χωριό δημοτικό σχολείο!

Μόρφωση για όλα τα παιδιά !

 

Η κυβέρνηση γυρίζει σήμερα την Ελλάδα πίσω στα πέτρινα χρόνια του 1950-60, όταν τα χωριά που είχαν λίγους μαθητές έμεναν χωρίς δημοτικό σχολείο. Oι λεγόμενοι «εκσυγχρονιστές» αποδεικνύονται σκοταδιστές.  Αποφασίζουν να καταργήσουν και να συγχωνεύσουν σχολεία !

Τα  χρήματα που  θα εξοικονομήσουν από τις περικοπές στα σχολεία, θα τα δώσουν για  να  ενισχύσουν  την κερδοφορία  του κεφάλαιου. Αυτά έκαναν και κάνουν: Φοροαπαλλαγές για τους καπιταλιστές και λεηλασία του κοινωνικού και του άμεσου μισθού.  Κάθε δραστηριότητα και κάθε επιλογή του κράτους έχει και είχε ανέκαθεν στόχο την επιδότηση του κεφάλαιου.

Όμως, οι  μαθήτριες και οι μαθητές , οι εκπαιδευτικοί  και οι γονείς, αντιλαμβανόμαστε κάθε μέρα  περισσότερο ότι μόνο με αγώνα μπορούμε να υπερασπίσουμε όσα έχουμε καταχτήσει. Γι αυτό ξεκινούν κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της Αθήνας και της περιφέρειας.

Ας μην περιμένουμε! Ας οργανώσουμε την αντίστασή μας παντού και με κάθε  μέσο!

Να  μην  επιτρέψουμε να γίνουν συγχωνεύσεις σχολείων!

Κανένα  σχολείο να  μην κλείσει.

Πρωτοβουλία για την αυτοοργάνωση στην εκπαίδευση

One thought on “για τις καταργησεις-συγχωνευσεις σχολειων

  1. Ναι, στο σχολείο της γειτονιάς!
    Σε κάθε χωριό δημοτικό σχολείο!
    Μόρφωση για όλα τα παιδιά!

    Η κυβέρνηση γυρίζει σήμερα την Ελλάδα πίσω στα πέτρινα χρόνια του 1950-60, όταν τα χωριά που είχαν λίγους μαθητές έμεναν χωρίς δημοτικό σχολείο. Oι λεγόμενοι «εκσυγχρονιστές» αποδεικνύονται σκοταδιστές. Απειλούν να καταργήσουν και να συγχωνεύσουν σχολεία! Τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν από τις περικοπές στα σχολεία, θα τα δώσουν για να ενισχύσουν την κερδοφορία του κεφάλαιου. Αυτό έκαναν και κάνουν: Φοροαπαλλαγές για τους καπιταλιστές και λεηλασία του κοινωνικού και του άμεσου μισθού. Κάθε δραστηριότητα και κάθε επιλογή του κράτους έχει και είχε ανέκαθεν στόχο την επιδότηση του κεφάλαιου.
    Όμως, οι μαθήτριες και οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, αντιλαμβανόμαστε κάθε μέρα περισσότερο ότι μόνο με αγώνα μπορούμε να υπερασπίσουμε όσα έχουμε καταχτήσει. Γι’ αυτό, ξεκινούν κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της Αθήνας και της περιφέρειας. Τα σχολεία ανήκουν στις κοινότητες. Όχι στους γραφειοκράτες.

    Ας μην περιμένουμε! Ας οργανώσουμε την αντίστασή μας παντού και με κάθε μέσο!
    Να μην επιτρέψουμε συγχωνεύσεις σχολείων! Κανένα σχολείο να μην κλείσει.
    15% για την παιδεία!

    Πρωτοβουλία για την αυτοοργάνωση στην εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *